Stolt leverantör till: Treehotel

Ett hantverk
för smak, tradition och hälsa

Förutom att du äter gott när du äter vilt, äter du också riktigt nyttigt. Viltkött har en lägre fetthalt och innehåller mycket mineraler, och i fjällfisken hittar du de nyttiga fleromättade fetterna. Det finns även en kulturell hälsoaspekt: Slow food-rörelsen har uppmärksammat suovas som en traditionsbärande produkt som är viktig att bevara. Idag finns suovas med på The Ark of Taste, en lista över traditionella livsmedel som är hållbart producerade, har en unik smak och ett kulturellt och historiskt värde.

Vi på Svantes Vilt förädlar förstklassiga råvaror på ett hantverksmässigt sätt. Kultur, historia och traditioner i beredningen av vilt har vi tagit tillvara på och utvecklat. Gamla tekniker som rökning, torkning och gravning har vi fört ett steg längre och har idag ett antal specialiteter som vi är extra stolta över. Vi kan till exempel inte tänka oss något godare att steka vid elden än en bit suovas. Eller att skära sig en bit torkat renkött under en skidtur.

Har ni specifika önskemål kan vi stycka djuret som ni vill ha det. Förädlat renkött är vår specialitet, men vi har annat vilt också, som exempelvis älg, björn, bäver, skogsfågel samt fjällfisk. Rökt, torkat, gravat eller färskt ­- du väljer och vi levererar!

Läs mer om våra prisbelönta produkter nedan:

Svantes Vilt & Bär - Produkterna

Våra produkter:

Sjaunjagravat reninnanlår

En smakupplevelse utöver det vanliga, så mört att det smälter i munnen. Används gärna till förrätter, aperitifs eller äts som det är.

Torkat Renkött

Lufttorkat och lättrökt, det gamla klassiska sättet att äta renkött. Samerna hade torkat renkött och kaffe med sig i ryggsäcken under sitt arbete på fjällen och kunde på det sättet klara födan under lång tid. Ätes i tunna skivor.

Kallrökt renstek

Fransyska utskuren från utvalda renstekar som rökts på det gamla sätt som gjorts i århundraden men med nutidens hygieniska krav. Används med fördel i förrätter och som tunna skivor till ett gott öl.

Varmrökt ren

Passar bra som tilltugg till någon ädlare dryck eller äts som det är i skivor, även lite tjockare skivor går bra eftersom varmrökt renh är så mört. Finns både som stek och hjärta.

Varmrökt renhjärta

Suovas

Lättrökt och saltat är detta den givna favoriten för utelivet. Genom att den inte kräver vare sig salt eller kryddor vid stekning gör den sig perfekt för en snabb middag, både ute i det vilda och vid spisen hemma.

flatRökt renstek

Flatrökt renstek är perfekt som pålägg eller i sallader. Eftersom steken ligger flat vid rökningen blir köttet väldigt mört.

Flatrökt renstek

Torkad renbog

Salt och god torkad bog. Precis som den har ätits i sekler med bogbenet kvar, vilket utgör ett bra stöd då man ska tälja sina skivor.
Endast utvalda bogar torkas.

Delikatessrökt älgstek

Vi jobbar kvällar och helger för att ta hand om de älgar som kommer in under jaktsäsongen. Det krävs en finsmakare för att få fram denna blandning av varm- och kallrökt för att passa älgens naturliga smak.

Delikatessrökt Älgkött

Torkat älgkött

Vår gamla klassiska torkning i ny tappning. Älgen köps in av våra lokala jägare. Våra duktiga medarbetare torkar sedan älgen enligt konstens alla regler. Smaken är väldigt lik torkat renkött även om strukturen är lite grövre. Ätes i tunna skivor.

Torkat Älgkött

Kallrökt älgStek

Vår gamla klassiska rökning helt utan värme som smaksätter det möra älgköttet. Genom moderna metoder och klassiskt hantverk kan vi bjuda på denna läckerhet.

Kallrökt Älgstek

Björnkött

Svantes är ett av få slakterier i Norra Sverige som tar hand om björnkött. Kontakta oss för aktuella detaljer i styckad eller förädlade produkter. Exemplet på bilden är Flatrökt Björnstek.

Delikatessrökt Älgkött

present & julklappar

Vi erbjuder presentförpackningar i två storlekar. Lilla gåvan med tre produkter för 350 kr och stora gåvan med minst fyra produkter för 450 kr. Bilden visar några av de delikatesser du kan få i förpackningen.

Kontakta oss med din beställning och leveransförfrågan

Delikatessrökt Älgkött