

Ett hantverk
|
![]() Våra produkter: |
![]() |
|
Sjaunjagravat reninnanlårEn smakupplevelse utöver det vanliga, så mört att det smälter i munnen. Används gärna till förrätter, aperitifs eller äts som det är. |
![]() |
![]() |
|
Torkat RenköttLufttorkat och lättrökt, det gamla klassiska sättet att äta renkött. Samerna hade torkat renkött och kaffe med sig i ryggsäcken under sitt arbete på fjällen och kunde på det sättet klara födan under lång tid. Ätes i tunna skivor. |
![]() |
![]() |
|
Kallrökt renstekFransyska utskuren från utvalda renstekar som rökts på det gamla sätt som gjorts i århundraden men med nutidens hygieniska krav. Används med fördel i förrätter och som tunna skivor till ett gott öl. |
![]() |
![]() |
|
Varmrökt renPassar bra som tilltugg till någon ädlare dryck eller äts som det är i skivor, även lite tjockare skivor går bra eftersom varmrökt renh är så mört. Finns både som stek och hjärta. |
![]() |
![]() |
|
SuovasLättrökt och saltat är detta den givna favoriten för utelivet. Genom att den inte kräver vare sig salt eller kryddor vid stekning gör den sig perfekt för en snabb middag, både ute i det vilda och vid spisen hemma. |
![]() |
![]() |
|
flatRökt renstekFlatrökt renstek är perfekt som pålägg eller i sallader. Eftersom steken ligger flat vid rökningen blir köttet väldigt mört. |
![]() |
![]() |
|
Torkad renbogSalt och god torkad bog. Precis som den har ätits i sekler med bogbenet kvar, vilket utgör ett bra stöd då man ska tälja sina skivor. |
![]() |
![]() |
|
Delikatessrökt älgstekVi jobbar kvällar och helger för att ta hand om de älgar som kommer in under jaktsäsongen. Det krävs en finsmakare för att få fram denna blandning av varm- och kallrökt för att passa älgens naturliga smak. |
![]() |
![]() |
|
Torkat älgköttVår gamla klassiska torkning i ny tappning. Älgen köps in av våra lokala jägare. Våra duktiga medarbetare torkar sedan älgen enligt konstens alla regler. Smaken är väldigt lik torkat renkött även om strukturen är lite grövre. Ätes i tunna skivor. |
![]() |
![]() |
|
Kallrökt älgStekVår gamla klassiska rökning helt utan värme som smaksätter det möra älgköttet. Genom moderna metoder och klassiskt hantverk kan vi bjuda på denna läckerhet. |
![]() |
![]() |
|
BjörnköttSvantes är ett av få slakterier i Norra Sverige som tar hand om björnkött. Kontakta oss för aktuella detaljer i styckad eller förädlade produkter. Exemplet på bilden är Flatrökt Björnstek. |
![]() |
![]() |
|
present & julklapparVi erbjuder presentförpackningar i två storlekar. Lilla gåvan med tre produkter för 350 kr och stora gåvan med minst fyra produkter för 450 kr. Bilden visar några av de delikatesser du kan få i förpackningen. Kontakta oss med din beställning och leveransförfrågan |
![]() |