Hoppa till innehållet

Förutom att du äter gott när du äter vilt, äter du också riktigt nyttigt.

Visa produkter

Viltkött har en lägre fetthalt och innehåller mycket mineraler, och i fjällfisken hittar du de nyttiga fleromättade fetterna. Det finns även en kulturell hälsoaspekt: Slow food-rörelsen har uppmärksammat suovas som en traditionsbärande produkt som är viktig att bevara. Idag finns suovas med på The Ark of Taste, en lista över traditionella livsmedel som är hållbart producerade, har en unik smak och ett kulturellt och historiskt värde.

Vi på Svantes Vilt förädlar förstklassiga råvaror på ett hantverksmässigt sätt. Kultur, historia och traditioner i beredningen av vilt har vi tagit tillvara på och utvecklat. Gamla tekniker som rökning, torkning och gravning har vi fört ett steg längre och har idag ett antal specialiteter som vi är extra stolta över. Vi kan till exempel inte tänka oss något godare att steka vid elden än en bit suovas. Eller att skära sig en bit torkat renkött under en skidtur.

Har ni specifika önskemål kan vi stycka djuret som ni vill ha det. Förädlat renkött är vår specialitet, men vi har annat vilt också, som exempelvis älg, björn, bäver, skogsfågel samt fjällfisk. Rökt, torkat, gravat eller färskt ­- du väljer och vi levererar!

Läs mer om våra prisbelönta produkter


Ren

Ren

Sjaunjagravat Reninnanlår

Från 268 kr
Ren

Kallrökt Renstek

Från 261 kr
Ren

Torkat Renkött

Från 207 kr
Ren

Varmrökt Renstek

Från 168 kr
Ren

Torkad Renkorv Chili-Cayenne

Från 69 kr
Ren

Torkad Renkorv Neutral

Från 69 kr
Ren

Torkad Renkorv Vitlök

Från 69 kr
Ren

Varmrökt Renhjärta

162 kr

Älg

Älg

Delikatessrökt Älgstek

Från 162 kr
Älg

Gravad Älgstek

Från 234 kr
Älg

Kallrökt Älgstek

Från 234 kr
Älg

Torkat Älgkött

Från 178 kr

Paket

Paket

Midnattsol

795 kr
Paket

Norrsken

812 kr
Paket

Polcirkeln

1 040 kr
Paket

Skogens konung

773 kr

Övrigt

Övrigt

Svantes torkade Hundgodis

62 kr
Övrigt

Varmrökt Björnstek

200 kr

Kultur, historia och traditioner i beredningen av vilt

har vi tagit tillvara på och utvecklat. Gamla tekniker som rökning, torkning och gravning har vi fört ett steg längre och har idag ett antal specialiteter som vi är extra stolta över. Vi kan till exempel inte tänka oss något godare att steka vid elden än en bit suovas. Eller att skära sig en bit torkat renkött under en skidtur.

Har ni specifika önskemål kan vi stycka djuret som ni vill ha det. Förädlat renkött är vår specialitet, men vi har annat vilt också, som exempelvis älg, björn, skogsfågel samt fjällfisk. Rökt, torkat, gravat eller färskt ­- du väljer och vi levererar!

 

Öppna broschyren på ett nytt fönster

By Formsmedjan. Powered by Yago